Majoritatea  scolilor din raionul Orhei au inceput anul  de studii  fara autorizatii sanitare de functionare.

Asta, din cauza deficientelor atestate recent de catre o comisie multisectoriala care a evaluat cele   63 instituţii de învăţămînt general din raion.

Centrul de sanatate publica Orhei si-a expus rezervele intro informatie publicata pe siteul sau. Potrivit acesteia, numai in 17 din cele 52 de institutii care dispun  de WCuri interioare, acestea din urma sunt si utilizate, iar  in satele  Bulăieşti, Tabăra şi Mîrzeşti WCurile scolare  sunt in general impracticabile, aflandu-se intro stare  avariata.

În multe instituţii, printre care:  Donici, Teleşeu, Ivancea, Susleni, Ciocîlteni, Ghetlova, Puţuntei nu funcţionează sistemele de ventilare în laboratoarele de chimie şi atelierele de muncă, ultimele nefiind asigurate cu apă curgătoare.

CSP Orhei mentioneaza ca peste c 95% din şcoli sunt asigurate cu apă prin sisteme de apeduct, în celelalte 5%  apa fiind captata  decentralizat, fără conexiune la apeduct.In acelasi timp, apa curgatoare calda lipseste in blocurile  alimentare ale scolilor  din satele Chiperceni, Bolohani şi Tabăra.

Sursa citata mai sustine ca  autoriatile publice locale si scolare  au fost atentionate cu privirea la crearea  conditiilor adecvate  procesului de studii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *