Raportorul ONU, Heiner Bielefeldt, a vizitat Parohia „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”, din Orhei

Sâmbătă, 3 septembrie 2011, la Orhei, a avut loc o întrevedere dintre o delegaţie condusă de către Heiner Bielefeldt, raportorul special al Națiunilor Unite pentru libertatea religiei şi părintele Sergiu Aga, consilier cultural al Mitropoliei Basarabiei şi parohul Bisericii „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” din orasul Orhei.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Mitropoliei Basarabiei in punct al conversaţiei a survenit în urma conturării de către părintele consilier Aga, a evenimentelor istorice prin care a trecut Basarabia după anul 1812, axat pe dreptul Mitropoliei Basarabiei de a-şi recăpăta patrimoniul de care a fost deposedată de către autorităţile sovietice. Situaţia bisericilor cu statut de „monument de arhitectură” ce au fost date în folosinţă prin hotărâre de guvern mitropoliei ce aparţine de Patriarhia Rusă a reprezentat  un alt aspect adus in atentia  raportorului ONU.

În cadrul aceleiaşi întâlniri au fost atinse si astfel de subiecte  cum ar fi înregistrarea parohiilor şi a cultului musulman, proiectul de lege privind anti-discriminarea, prozelitismul religios ş.a., se spune in  comunicatul Biroului de presă al Mitropoliei Basarabiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *