Consilierii orasenesti vor ca deplasarile functionarilor de Orhei  in afara republicii  sa fie rezultative. Mai ales  atunci cand costurile calatoriilor sunt suportate inclusiv din  bugetul orasenesc.

O astfel de doleanta a rasunat la sedinta Consiliului orasenesc Orhei de joi  8 august, la incheierea dezbaterilor pe marginea a  2 proiecte de decizii . In acestea fiind vorba despre plecarea  primarului Vitalie Colun si viceprimarului Valentin Munteanu   in Ucraina  pe o perioada de 3 zile  si  a primarului Colun  in Suedia  pe o perioada de 7 zile.

Cativa consilieri s-au aratat  indeosebi interesati de scopul vizitelor si cheltuielile pe care le implica acestea.

Primarul Colun a declarat  ca vizita in Ucraina este prilejuita de aniversarea a 614-cea a orasului Smili din regiunea Cernigov, iar calatoria  in Suedia – se face in cadrul unei delegatii de studiu oficiale din Republica Moldova, organizata si finantata de FISM.  Colun a dat asigurari  ca in ambele cazuri bugetul va suporta doar cheltuielile legate de achitarea diurnelor persoanelor aflate in deplasare.

Dupa ce informatia a fost prezentata, unul din actualii consilieri ,   fostul primar Ion Sarban,  i-a dojenit pe o parte din colegi  pentru intrebarie pe care le-au adresat actualului primar, lamurindu-le totodata,  care este rostul deplasarilor intreprinse de  primele fete din urbe.

De cealalta parte, consilierii Roman Botan,  Gheorghe Globu  si Oleg Vasilcan s-au aratat multumiti de lucrurile pe care le-au aflat, solicitand totodata ca,  dupa revenirea  la bastina, oficialii sa raporteze despre rezultatele vizitelor sale.[audio:http://radioorhei.info/wp-content/uploads/2011/09/09.09.11-delegatie.mp3|titles=09.09.11 delegatie]

Mentionam ca  incepand de vineri, 9 septembrie,  si pana duminica, 11 septembrie inclusiv ,  primarul Vitalie Colun si viceprimarul Valentin Munteanu  se afla in deplasare in orasul Smili,  Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *