Incendiile de vegetație și gunoiște rămân cele mai frecvente situații excepționale produse pe teritoriul raioanelor Orhei, Rezina, Telenești și Șoldănești.  Timp de o săptămână pompierii au lichidat peste 15 focare de gunoiște și vegetație

Nu au lipsit și alte situații de risc, care fără intervenția salvatorilor și pompierilor nu puteau fi înlăturate, cum ar fi:

La Orhei, în după amiaza zilei de 13 mai 2024 în extravilanul sectorului Nistreana a fost depistată  un obiect asemănător unei muniții. Angajații IGSU au solicitat intervenția geniștilor din cadrul Forțelor Armate, care au  ridicat obuzul în ziua următoare.

Tot în ziua de 13 mai la Șoldănești și Rezina au fost deblocare de către salvatori, două uși ale locuinţelor. În apartamentul din Rezina a fost depistată o persoană fără semne de viață.

Un incendiu a mistuit acoperișul din stuh  la o casă din s. Inculeț, r-l Orhei, aproape de miezul nopții în data de 15 mai curent. Pompierii au reușit să lichideze focul până la răspândirea acestuia spre o altă construcție din curte.

Un caz mai neobișnuit a avut loc în seara zilei de 17 mai în s. Pipiceni, r-l Rezina, unde un tânăr  de 30 ani s-a aruncat într-o fântână cu o adâncime de 10 m și nu voia să fie salvat. Într-un final acesta a permis salvatorilor să-l extragă , după care a fost preluat de medicii prezenți la fața locului.

Cadavrul unui bărbat a fost depistat de către pompierii din Rezina, dup ce aceștia au lichidat incendiul din locuință, Despre producerea incendiului pompierii au fost alertați la orele 07:24 la data de 19.05.2024. Cauza decesului și circumstanțele producerii incendiului urmează să fie stabilite de organele abilitate. 

Pompierii și Salvatorii îndeamnă cetățenii să respecte regulile de apărare împotriva incendiului!

20.05.2024

Direcția Situații Excepționale mun. Orhei

maior al s/intern Diana Maxim