In sedinta Consiliului orasenesc  de joi, 7 septembrie, presedintele  comisiei buget si finante,  Valeriu Savin  a declarat ca trebuie aprobata redirectionarea   sumelor de  200 si respectiv 250 de  mii de lei   care erau initial destinate  renovarii gradintelor nr 2 si nr 5.  Savin afirmat  ca sumele in cauza  nu au fost valorificate si pot fi utilizate pentru altceva. De aceeasi parere au fost majoritatea consilierilor , care au votat pentru aceasta decizie.

Intrebari au inceput sa apara abia atunci  cand s-a ajuns la examinarea urmatorului proiect de decizie – despre repararea strazilor cu cei 450 mii lei eliberati.

Presedintele  sedintei , consilierul PL,  Roman Botan  a solicitat  explicatii despre  motivul neutilizarii banilor pentru repararea gradinitelor. Valeriu Savin a raspuns  ca, oricum,  acesti bani nu ar fi suficienti  pentru lucrarile necesare gradinitelor.

Ex-primarul  de  Orhei,  actualul consilier Ion Stratulat, s-a aratat insa ingrijorat ca aceste decizii vor afecta gradinitele.  Stratulat a mai atras atentia  ca exista  o suprasolicitare a locurilor in gradinita din cartierul Slobozia Doameni iar efectuarea unei reparatii, fie si partiale,   ar solutiona aceasta problema.

De data aceasta,   cu contraargumente a venit  actualul primar si fostul consilier, Vitalie  Colun,  care a promis ca anul viitoar vor fi alocati  cca 2 mln de lei pentru repararea integrala a gradinitei.

Potrivit managerulu SCL Orhei,   Nicanor Pulbere,   banii  de la gradinite vor fi utilizati pentru pavarea trotuarelor si repararea strazilor Negruzzi  si Scrisului Latin. Iar agentii economici de pe aceste strazi sunt deja dispusi sa sponsorizeze lucrarile in cauza   cu  244.000  lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *