Editorial

Ceea ce face acum asa zisa Miscare pentru Popor e o versiune upgradata  a show-ului cu care Șor a debutat la Orhei,   inainte de alegerile din   2015.

E un joc pervers, agresiv, populist, coruptional. Dar, sa recunoastem, e un joc bine calculat si talentat. Loviturile tintesc fix, chiar daca se dau sub centura adversarului. Iar publicul, fascinat de spectacolul care-i este consacrat, aplauda. Apoi va vota.

PAS a avut destul  timp ca sa realizeze cu cine are de-a face si sa actioneze in consecinta. Nu pare insa sa fi inteles ori sa-i fi pasat pe bune   de pericolul   Shor + Cavcaliuc + alti  oligarhi si pradatori ajunsi in ‘diaspora’ sau   ramasi ‘acasa’.  

Greu de crezut ca, avand la dispozitie   SISul, fiscul, politia, agentiile, inspectoratele de tot felul,  “initiatorii de  proiecte” din contul averii  publice  nu au putut fi pusi la index .  

A auzit cineva despre controale, inspectii, verificari facute la institutiile publice si  intreprinderile municipale  ajunse pe mana celor care marsaluiesc in fruntea protestelor,  scandeaza la flashmoburi, iar acum pornesc  pe la usile cetatenilor? Eu nu, desi banuiesc ca nu destule, dar s-au facut.

 A auzit cineva  ca guvernul, politia, fiscul etc. etc sa anunte despre rezultate –  fraude, ilegalitati, nereguli? Eu nu, desi banuiesc ca s-au depistat destule.

Situatia e si mai rea din cauza ca nu doar inainte de a obtine puterea, dar si dupa PASul  a parut mai ingrijorat de altceva. De  faptul ca portiunea scenei politice pe care pasistii s-au extins in mod impresionant  sa nu fie restransa pentru ei de catre oamenii din partidele nu mai putin ‘bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *