Oportunitățile de cooperare la nivelul autorităților locale, promovarea schimburilor economice, în special în sectoarele agroalimentar și vitivinicol au fost abordate de către Ambasadoarea Corina Călugăru cu Primarul or. Dijon, François Rebsamen, anunță un comunicat al Ambasadei Franței în Republica Moldova.

Oficialii au convenit să contribuie în comun la dezvoltarea cooperării descentralizate dintre țările noastre, prin stabilirea unor parteneriate între localități, școli, comunități, inclusiv prin intermediul asociației Cités Unies France, care cuprinde colectivitățile teritoriale franceze angajate în dezvoltarea cooperării internaționale și care, actualmente, este prezidată de către dl Rebsamen.

Dezvoltarea cooperării în domeniul agroalimentar și vitivinicol a constituit un alt subiect de interes al discuțiilor, Dijon fiind considerat capitala gastronomiei și vinului. Din această perspectivă, Ambasadoarea Corina Călugăru a reiterat interesul Republicii Moldova de a efectua schimburi de practici între experții celor două țări, de a integra studenți moldoveni în școlile profesionale din regiune și de a participa la evenimentele organizate în cadrul centrului Cité internationale de la gastronomie et du vin din Dijon.

În finalul întrevederii, a fost agreată organizarea unor evenimente culturale la Dijon, cu scopul promovării valorilor și tradițiilor naționale, dar și a consolidării relațiilor interumane între popoarele noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *