La sfârșitul săptămânii de lucru, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis MAŽEIKS, se va deplasa în raionul Orhei, unde se va afla practic pe întreaga durată a   zile de vineri,  23 februarie.

 Ambasadorul  va vizita proiectele  de suport pentru dezvoltarea afacerilor, inclusiv a întreprinderilor sociale în cadrul programelor finanțate de Uniunea Europeană, dar și întâlniri cu antreprenori, tineri și alți beneficiari ai asistenței financiare a UE.

Totodată, Ambasadorul Jānis MAŽEIKS va participa, alături de ambasadori ai statelor membre UE, la o întâlnire cu elevii liceului Ion Luca Caragiale din Orhei.

Potrivit agendei evenimentului, vor fi vizitați doi beneficiari ai finanțarii oferite de  UE, care se află în orașul Orhei –  Hub-ul de suport pentru Afaceri, creat de ONG-ul Agenția Regională pentru Dezvoltare Durabilă (100.000 de euro),  și AO Filantropia Creștină, care a creat întreprinderea socială „Ilinca Service” SRL ( finanțare de 35 000 euro dintr-un buget total de 3,4 milioane de euro).

Al treilea beneficiar  și gazdă a vizitei – Centrul Comunitar de Asistență Socială din Ghetlova (1,3 milioane de euro) se află în satul Ghetlova, unde  se desfășoară încă un proiect  implementat în raionul Orhei cu suportul UE, în perioada anilor 2021-2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *