Portalul hotnews.ro a publicat un interviu cu analistul Armand Goșu, specializat în spațiul sovietic. Între altele acesta vorbește despre situația din Republica Moldova

Despre Moldova, există informații că oameni de acolo se tem că s-ar putea întâmpla ceva grav în perioada următoare. Ce poate să facă Putin în Moldova?

Trebuie să vedem care sunt scopurile lui în Moldova. Sunt alegeri prezidențiale, anul acesta, poate vrea să scape de Maia Sandu și să aducă la putere un președinte favorabil.

I-ar folosi să pună presiune pe Ucraina, într-o zonă foarte sensibilă, cum e regiunea Odesei. Putin spune tot timpul că Odesa e oraș rusesc iar războiul nu se va termina până când Odesa nu va reveni în granițele patriei -mamă.

România a dat tot timpul asigurări Moldovei. E o întrebare: ce va face România dacă Moldova pățește ceva?

Va da un comunicat de presă în care condamnăm agresiunea. Ce poate face România? Se va duce la Bruxelles ca să obțină o condamnare comună a UE.

Altfel, România are acolo un milion de cetățeni, deci are niște capacități fantastice de a interfera în viața internă a Republicii Moldova: nu știu dacă le va folosi, sper să le folosească cât mai bine.

interviul în întregime pe hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *