Deputata din Orhei, Mariana Cușnir, care a ajuns în Parlament din partea Partidului Acțiune și Solidaritate indică în declarația de avere și interese, publicată pe site-ul Autorității Naționale de Integritate, că anul trectu a primit un salariu de de peste 236 mii lei, adică aproape câte 20 mii lunar. Soțul acesteia a primit în total de la SRL ”Orhei Gaz”, un salariu de peste 168 mii lei.
În baza a două solicitări către Ministerul Sănătății, deputata a primit anul trecut un ajutor de 228 mii lei.
Alte 156 mii lei a primit din partea secretariatului Parlamentului drept îndemnizație pentru cheltuieli legate de asistenta/consultanta juridică. Tot din partea secretariatului Parlamentului a incasat aproape 40 mii lei pentru chiria spațiului locativ, 19,5 mii lei pentru cheltuieli de tratament și peste 67 mii lei îndemnizație pentru transport. Familia Cușnir indică că a primit o indemnizație de peste 8 mii lei de la CNAS, iar din România peste 33 mii RONI ( peste 120 mii lei) indemnizație pentru copii. Alte peste 98 mii lei au fost primite drept plată pentru arendă-locațiune din partea Virim-Impex SRL.

Ca și anul trectu familia Cușnir declară că deține 4 terenuri intravilane, cu o valoare totală de cca 180 mii lei.

Neschimbate au rămas declarațiile privind bunurile imobile în țară și peste hotare, fiind vorba de două spații comerciale, două case primite prin donație în 2019, un apartament primit în donație în 2019 și un garaj cumpărat în 2001.

La parcul din cele două automobile declarate în 2021, s-a adăugat un Volvo S60, fabricat în 2017 și dobândit în 2022, valoarea acestuia fiind de 300 mii lei.

În conturi bancare familia Cușnir deține peste 87 mii lei și peste 12 mii euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *