Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală mun.Orhei a pornit procesul de reexaminare a cererii de înregistrare a lui Pavel Verejanu în cursa electorală, după încheierea CSJ prin care a fost obligat să facă acest lucru. Potrivit Europa Liberă, care îl citează pe președintele CECE Orhei , Grigore Mîra, Pavel Verejanu urmează să prezinte, pe 25 octombrie, probe suplimentare „care confirmă că nu a acționat împreună cu Partidul Șor împotriva Republicii Moldova”.Potrivit noilor proceduri, consiliul electoral din Orhei îl va putea înscrie, însă, în cursă doar după ce va primi un aviz pozitiv de la Comisia Electorală Centrală, care va prezenta probele prezentate.
Pavel Verejanu figurează în lista celor 102 de persoane care nu au dreptul să candideze la alegeri, întocmită în urma modificărilor la Codul Electoral, adoptate recent de partidul de guvernământ.
Pe 6 octombrie, Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale (CECE) municipale Orhei l-a exclus din cursa electorală, în care el intenționa să participe în calitate de candidat independent.Verejanu a contestat decizia CECE Orhei la Curtea de Apel Chișinău, reclamând că i-a fost lezat dreptul de a candida.
Judecătorii au obligat consiliul electoral din Orhei să reexamineze cererea fostului membru al Partidului Șor Pavel Verejanu de a se înscrie în cursa electorală pentru un nou mandat de primar de Orhei, în calitate de candidat independent. El ar trebui să prezinte probe că s-a disociat de partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *