Comisia Electorală Centrală a aprobat la începutul săptămânii o hotărâre prin care a confirmat-o pe Nelli Parutenco în calitate  de persoană responsabilă de finanțe (trezorier) din partea Partidului Politic „Șor”, pe o durată determinată, pentru asigurarea prezentării raportului anual privind gestiunea financiară a partidului politic pentru anul 2022.
Potrivit documentului publicat pe site-ul CEC, confirmarea pe perioada determinată este cauzată de faptul că la CEC nu au fost prezentate toate actele solicitate. Din acest motiv, persoana desemnată urmează a fi confirmată în calitate de trezorier pe o durată determinată, pentru asigurarea prezentării la Comisia Electorală Centrală a raportului anual privind gestiunea financiară a partidului politic pentru anul 2022.
Nelli Parutenco, după alegerile locale din 2019 a devenit consilieră raională și municipală la Orhei, fiind președinta comisiilor financiare din cele două foruri. Anterior, după alegerile locale din 2015, când Ilan Șor a devenit primar de Orhei, Parutenco a ocupat funcția de contabil la Primăria Orhei.
În vara anului trecut jurnalisul Alex Cozer a publicat o fotografie ce conținea numele a 7 suspecți în dosarul ”Șor” ce au părăsit Republica Moldova în perioada 10-16 iulie 2022, iar printre acestea se  număra și cel al Nellei Parutenco.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *