Judecătoria Orhei a anulat zilele trecute o dispoziție emisă de primarul de Orhei în februarie 2017, prin care a fost desfăcut contractul de muncă cu fostul administrator al Întreprinderii Municipale Hotelul Codru, Valerian Rotaru.
Potrivit dispozitivului hotărârii, instanța a admis acțiunea Oficiului Teritorial Orhei al Cancelariei de Stat și parțial a admis acțiunea avocatului lui Valerian Rotaru.
Magistrata care a examinat cauza a constatat faptul privării ilegale a lui Rotaru Valerian de posibilitatea de a munci începând cu 17.02.2017 ca efect al declarării nule a dispoziția Primarului orașului Orhei.
În consecință din contul Primăriei Orhei în folosul lui Valerian Rotaru se va incasa suma de 7,5 mii lei drept prejudiciu moral, iar din contul ÎM Hotelul ”Codru” se va incasa suma de peste 232 mii lei pentru absența forțată de la locul de muncă.
Hotărârea poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău.
Acum un an prima instanță i-a dat câștig de cauză lui Valerian Rotaru într-un alt dosar, prin care s-a constatat ilegalitatea suspendării acestuia din funcție în vara anului 2016, printr-o dispoziție a primarului.
Primar al orașului Orhei în perioada respectiva era Ilan Șor, iar din acea perioadă la ședia întreprinderii municipale a fost instalat Leonid Nauc, care în prezent este și consilier din partea Partidului Șor, în Consiliul Raional Șoldănești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *