Mai mulți copii au fost uciși în Fâșia Gaza în 4 luni de război cu Israelul decât în 4 ani de conflicte militare în întreaga lume, declară Philippe Lazarini , șeful Agenției ONU pentru refugiații palestinieni, citat de Anadolu.

Rapoartele Ministerului Sănătății din Fâșia Gaza, administrată de Hamas, arată peste 12.300 de copii care au murit pe teritoriul palestinian între lunile octombrie și sfârșitul lunii februarie.

În conflictele din întreaga lume, între anii 2019 și 2022, au fost uciși, potrivit cifrelor ONU, 12.193 de copii.

Lazzarini a comparat aceste date si declară că războiul din Gaza se duce împotriva copiilor:

„Acest război este un război împotriva copiilor. Este un război împotriva copilăriei și a viitorului lor”, a declarat Lazzarini.

Numărul total al locuitorilor Gâșiei Gaza, care și-au pierdut viața în cele patru luni de la începutul atacului Israelului a trecut de 31 000 de mii de oameni omorâți.

În ciuda presiunilor intenaționale, inclusiv din partea ONU, unde, cu excepția SUA, Israelului i se cere oprirea acțiunilor militare, șeful statului israelian, Benjamin Netanyahu anunță că va continua ofensiva militară: „Vom termina treaba”, dar că va permite civililor, care au mai rămas în zona Rafah, să plece.

Invazia Israelului în Fâșia Caza a început după ce, la 7 octombrie trecut, gruparea teroristă Hamas a atacat Israelul, omorând 1160 de persoane, majoritatea civili, potrivit cifrelor oficiale israeliene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *