Mai multe site-uri din Chișinău au anunțat astăzi despre faptul că autoritățile municipiului Orhei, susținute de echipa lui Ilan Șor, implementează un proiect de anvergură într-o grădiniță din Orhei. Acestea citează un comunicat al Partidului Șor, declarat neconstituțional în Republica Moldova.
Este vorba de grădinița nr.2 ”Albinuța” din cartierul Slobozia Doamnei al municipiului, iar banii pentru lucrările de reparație ar urma să fie achitați de un cetățean al Israelulului. În ședința din 18 iulie Consiliul Municipal Orhei, l-a împuternicit pe primarul Pavel Verejanu să semneze un contract de sponsorizare cu Igal (Igor) Shved, prin care autoritățile municipale acceptă dreptul de proprietate asupra lucrărilor de reparație la grădinița respectivă. Amintim că la începutul lunii iunie, autoritățile din Orhei au mai decis să accepte un contract de sponsorizare din partea lui Igal (Igor) Sved în valoare de 5 milioane lei, banii urmmând a fi achitații sub formă de îndemnizații la nașterea copilului.
Datele din internet arată că Shved Igal este cetățean israelian cu reședința în Franța și este născut în 1962. Acesta a fost director al companiei SVD Trading LTD, companie care a avut un capital de 100 de lire sterline și a fost lichidată în mai 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *