Cetățeanul Ucrainei, Vitali Ignatiev, care  este și  ministru de externe al așa zisei republici moldovenești nistrene (rmn) a fost chemat la SBU – serviciul securității Ucrainei, care îl acuză de colaboraționism cu Rusia și trădare de patrie.

  N-au trecut nici doi ani de la invazia rusă și , iată,  SBU a observat ”elefantul”, a reacționat ironic la această știre apărută ieri,  jurnalisttul RISE Moldova, Vladimir Thoric, care presupune că Igratiev ar putea avea chiar și pașaport dilomatic ucrainean. Asta în timp ce în mai multe registre ucrainene de stat datele despre el de mulți ani sunt secretizate.

”Mai mult. Cetățenie ucraineană are nu numai principalul ”diplomat” transnistrean, ci și tot vârful administrației  rmn – așa numiții președinte Krasnoselski, premierul Rosenberg, oligarhul și bosul boșilor locali Gușan. Pentru liderii de acolo cetățenia Ucrainei (ca și cea a Mldovei), este ca un bilet norocos, care le permite să iasă nestingheriți din hotarele regiunii controlate de Kremlin și să meargă în Ucraina, UE și alte țări de însemnătate sanatorială”, notează Thoric într-o postare pe pagina sa de socializare.

Jurnalistul  mai amintește că,  ani la rând, aceste fapte au fost dezvăluite în investigațiile realizate inclusiv cu colegi ucraineni și iată că acum, SBU, dintr-odată, au observat ”elefantul”.

De adăugat aici și faptul că Vitali Ignatiev, care a ajuns să fie acuzat de țara vecină de trădare de patrie, nu doar că deține cetățenie ucraineană, dar și de baștină este din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *