Orasul Orhei nu mai are ce vinde .
Declaratii in acest sens au fost facute la recenta sedinta a Consiliului orasenesc Orhei. Lipsa bunurilor vandabile si, respectiv, a banilor investitionali a fost adusa drept argument pentru instituirea celui de-al treilea post de viceprimar al orasului. In sarcina acestuia urmand a fi pusa problema atragerii investitiilor la Orhei .
Pentru ca, dupa cum a anuntat Valeriu Savin, presedintele precedentei , dar si al actualei comisii buget si finante, investitiile facute de fosta administratie locala au provenit , in ultimii 4 ani, din vanzarea fondurilor fixe. Iar aceste fonduri au fost deja epuizate:
Despre aceasta stare de lucruri actualii edili orasenesti au aflat, in mod official, prima data. Cu exceptia catorva persoane care se regasesc in administratia publica locala si dupa alegerile din vara curenta. Acestia sunt: fostul consilier, actualul primar al orasului, Vitalie Colun, si – in cadrul Consiliului orasenesc – consilierii Valeriu Savin, Iurie Lupacescu, Vladislav Sevcenco, si Ion Stratulat, ex-primar de Orhei.
Amintim ca la sus mentionata sedinta a Consiliului orasenesc, de la sfarsitul saptamanii trecute, vice-primar pentru economie si investitii a fost ales Ghenadie Manoli, reprezentant al PLDM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *