Acest fapt a starnit  ulterior  controverse in randul alesilor locali,  La cateva zile dupa sarbatoarea de start a anului scolar, in cadrul sedintei Consiliului orasenesc, Gheorghe Globu a declarat ca participarea la careurile de 1 septembrie din orasul Orhei a fost organizata doar pentru consilierii  din fractiunea PLDM. Globu i-a sugerat primarului  ca era bine sa faca acest lucru pentru toti  alesii locali.

In replica, primarul  Vitalie Colun a  spus ca nici o scoala nu a facut invitatii speciale, initiativa apartinand consilierilor din PLDM. Iar

consilierul Valeriu Savin a declarat  in timpul polemicii  ca lista consilierilor-participanti la careurile scolare a fost intocmita de Consiliul raional, in subordinea caruia se afla Directia de invatamant.

Amintim ca in cadrul conferintei pedagogilor din preajma  acestui an de studii,  sefa  Diretiei raionale de invatamant  Eudochia Stefarta   a mentionat ca  ingerinta politicului in procesul educational  face parte din factorii care   perturbeaza  dirijarea institutiilor de invatamant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *