Mai bine de 2 duzini de chestiuni  au fost examinate la sedinta Consiliului orasenesc Orhei de joi, 8 septembrie.

In afara de cele 23 de chestiuni prezentate din timp, consilierii au acceptat sa mai examineze 2 probleme. La initiativa consilierului PLDM , Vladimir Gurduza, pe ordinea de zi a fost inclusa chestiunea privind reintegrarea in patrimoniul orasenesc a iazului din Orhei, care in prezent se afla in gestiunea Societatii Vanatorilor si Pescarilor. Discutiile s-au incheiat fara a se ajunge la vreun numitor comun.

La  propunerea primarului Votalie Colun, consilierii s-au ocupat si de problema transmiterii lemnului rezultat din taierea copacilor catre unii cetateni nevoiasi. Prin decizia pe care au aprobat-o, alesii locali l-au imputernicit pe primar  sa repartizeze lemnul, in baza dispozitiilor pe care le va emite.

Alte probleme propuse spre examinare, au fost lasate pentru finele sedintei, la  capitolul Diverse.

Astfel, consilierii au luat act de informatia prezentata de consilierul PLDM, Elena Rusu, despre o adresare a unui grup de cetateni nemultumiti de constructia unei statii PECO vizavi de liceul Onisifor Ghibu. Referindu-se la acest caz, primarul Vitalie Colun a  spus ca   benzinaria  are  toate coordonarile necesare.

De asemenea, s-a   dat citire unei adresari a administratiei Complexului Sportiv Orhei care solicita  micsorarea tarifelor pentru apa chiar sub nivelul celor platite de populatie.

Consilierii au luat act si de propunerile   colegului din fractiunea PCRM,  Oleg Vasilcan, care a adus in atentie necesitatea imbunatatirii  calitatii documentelor prezentate la sedintele consiliului, initierii relatiilor  de colaborare cu presa  si crearii unei  intreprinderi municipale de transport public.

De mentionat ca solutionarea celei din urma probleme a fost asteptata de un grup de tranbsportatori din cadrul Mirobus Trans SRL care s-au aflat in sala de la inceput si pana la finele sedintei care a durat aproape  6 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *