Admisibilitatea recursului declarat de Întreprinderea Municipală Servicii Comunal-Locative Orhei contra SRL Genesis Internațional, prin care ultima cere primei 14 milioane de lei va fi examinată pe 11 septembre. Potrviti informației disponibile pe site-ului CSJ ședința de examinare trebuia să aibă loc ieri, 24 aprilie, dar a fost amânată.
Judecătooria Orhei și Curtea de Apel Chișinău a obligat întreprinderea fondată de Consiliul Municipal Orhei și care gestionează bunuri publice, la plata către SRL Genesis International a sumei de cca 9,7 milioane lei pentru  obligațiile asumate prin contractul vînzare-cumpărare nr. 03/04-18 din 03 aprilie 2018 și acordurile adiționale, contractul de prestare a serviciilor nr. 01/04-19 din 01 aprilie 2019 și acordurile adiționale. Totodată ÎM Servicii Comunal-Locative Orhei a fost obligată să achite o dobândă de întârziere de peste 4 milioane lei, 50 mii lei drept taxă de stat și alte 25 mii lei pentru achitarea serviciilor juridice.
Toamna trecută SCL Orhei a refuzat să publice contractile menționate mai sus, lucru cerut într-o cerere de acces la informații.
Numele companiei Genesis International SRL a apărut în spațiul public orheian după ce primar al orașului a devenit Ilan Șor. În  iulie 2015 consilierii orășenești au aprobat o decizie prin care întreprinderea se angaja să repare cu titlu gratuit mai multe străzi din Orhei.
Ulterior compania fondatoare a Genesis International SRL – SRL Aspect-M, a obținut dreptul de a construi în cartierul Lupoaica al Orheiului, o fabrică de asfalt, iar de atunci Genesis International a câștigat contracte de reparație a drumurilor de zeci de milioane  lei în municipiul și raionul Orhei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *