Pompierii și salvatorii din Orhei, Telenești, Rezina și Șoldănești au venit în ajutorul cetățenilor aflați în diverse situații de urgență, pe parcursul săptămânii precedente, anunță un comunicat al DSE Orhei. Datorită abilităților profesionale  ale acestora, victimele situațiilor excepționale s-au ales cu consecințe minore.  Și acest fapt s-a demonstrat în seara zilei de 14 noiembrie, când un bărbat de 53 ani din s. Mateuți, r-l Rezina a căzut într-o ravenă cu o adâncime de 30 m. În urma căderii bărbatul s-a ales cu coaste fracturate și comoție cerebrală, dar graţie intervenției salvatorilor
a fost extras cu succes și predat medicilor.

La data de 17 noiembrie 2023 pompierii din Orhei au fost alertați precum că într-o gospodărie de pe strada Colindătorilor arde o bucătărie de vară. Imediat la adresa indicată s-a deplasat o echipă de intervenție, care a acționat operativ la lichidarea incendiului și nu a permis ca focul să se răspândească spre casa de locuit și alte construcții din preajmă.

Un alt incendiu de locuință s-a produs în seara zilei de 18 noiembrie, la Peresecina. Aici pompierii au lichidat focul care a izbucnit într-o odaie din casă. Flăcările au distrus bunurile din casă, însă construcția  a rămas intactă. În ambele cazuri s-au încălcat regulile antiincendiare la exploatarea sobelor pe combustibil solid. Victime nu au fost înregistrate

Nu au lipsit săptămâna precedentă nici incendiile de gunoiște și vegetație, dar e îmbucurător faptul că numărul lor se micșorează.

Pompierii și Salvatorii vă îndeamnă să manifestați un comportament preventiv pentru a evita situații de risc în care puteți deveni victime!

21.11.2023

Direcția Situații Excepționale mun. Orhei

Maior s/I Diana Maxim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *