Sergiu Stanciu, candidatul din partea PAS în alegerile pentru funcția de primar la Orhei cere anularea acestora. Potrivit Ziarului de Gardă, Stanciu a anunțat marți seară, 7 noiembrie, că a depus o contestație la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale municipiul Orhei nr. 25 și nr. 25/1 prin care cere „declararea nulității rezultatelor” scrutinului din 5 noiembrie în municipiu, având în vedere „multiplele încălcări care au influențat rezultatele alegerilor”.
Și partidul ”Șansă” a cerut anularea alegerilor la Orhei, de rând cu alte raioane. Potrivit DISINFO.MD „Șansă” reclamă încălcări grave ale legislației electorale, care ar fi influențat rezultatele alegerilor și atribuirea mandatelor aleșilor locali. Mai exact, partidul acuză că toți candidații săi au fost excluși din cursă „abuziv și ilegal” cu doar o zi înainte de alegeri.
Alegerile în municipiul Orhei au fost castigate de candidata FASM, Tatiana Cociu cu peste 57%, pe locul doi plasându-se Sergiu Stanciu, cu 17%.
În rapoartele Promo-Lex, organizație specializată de monitorizarea alegerilor Orheiul nu a figurat cu încălcări grave constatate de monitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *