Numărul incendiilor de vegetație este în creștere pe parcursul săptămânii precedente, astfel în cele patru raioane s-au produs 35 incendii de vegetație, pe o suprafață totală de cca 80 ha. Nici incendiile de gunoiște nu au lipsit, fiind lichidate de către pompieri 7 focare de agest gen, anunță un comunicat al Direcției Situații Excepționale Orhei.

În prima zi de săptămână la data de 07 august curent, salvatorii din Rezina au tractat la mal o barcă care plutea pe râul Nistru, în interiorul căreia se afla cadavrul unui bărbat.

         La 13 august, ora 00:28, pompierii din Șoldănești au fost alertați precum că în s. Șipca s-a incendiat o motocicletă. O altă motocicletă a luat foc în urma unui accident produs pe traseul Orhei-Pelivan, în dimineața aceleiași zi. Pentru lichidarea incendiului şi a consecințelor în urma accidentului, au intervenit pompierii și salvatorii din Orhei.

De ajutorul salvatorilor au avut necesitatea medicii de la SAMU Orhei, în dimineața zilei de 13 august 2023, la extragerea unei persoane, care s-ar presupune că e decedată, dintr-o zonă greu accesibilă de pe malul r. Râuţ în regiunea or. Orhei. Cauza decesului urmează a fi stabilită.

Totodată angajații serviciilor de prevenții din Orhei, Telenești, Rezina și Șoldănești desfășoară măsuri de prevenire prin localitățile raioanele, unde le sunt reamintite cetățenilor regulile de apărare împotriva incendiilor. Pompierii recomandă să nu lăsați focul deschis nesupravegheat; să nu dați foc la gunoi și vegetație uscată; să nu lăsaţi la îndemâna copiilor surse de foc; înainte de a arunca mucul de țigară asiguraţi-vă că acesta este stinsă; la plecare de acasă deconectați toate sursele energetice și aragazul etc.

DSE mun. Orhei reamintește că respectarea normelor antiincendiare poate reduce situații de risc.

14.08.2023

Direcția Situații Excepționale mun. Orhei

Maior s/I Diana Maxim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *