Livrările de gaz lichefiat din Rusia în Franța au crescut în primul trimestru al anului curent, mai mult decât în orice țară din UE, comparativ cu anul 2023. Despre aceasta scrie publicația Politico.
Potrivit sursei citate de la începutul anului curent Parisul a plărit Moscovei peste 600 milioane de euro, ceea ce a stârnit critici și îndemnuri de a limita procurările, din parta altor țări. Franța insistă că o parte din gazul respectiv îl livrează în alte țări europene și că este legată de Rusia prin contracte pe termen lung care pot fi greu rezoluționate din motive juridice.
Politico scrie că președintele francez Francois Macron în politica sa se ghidează de standarde duble.
Reprezentantul ministerului economiei din Franța a declarat pentru Politico că majorarea importului de gaze rusești s-a produs din cauza grevelor, care au perturbat serios livrările normale de anul trecut. Acesta a mai subliniat că regulat discută despre diminuarea procurărilor de gaz lichefiat rusesc cu colegii din UE. Potrivit oficialului, guvernul francez studiază posibilitatea procurărilor din surse alternative, dar acest lucru va deveni posibil nu mai devreme de 2027

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *