Numărul morţilor din Fâşia Gaza de la începutul războiului a depăşit 30.000, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii din exclavă, controlat de Hamas, într-un comunicat preluat de AFP și Agerpres.
Loviturile israeliene de miercuri noapte au ucis încă cel puţin 79 de persoane. Statele Unite şi Qatarul, principalii mediatori în conflictul dintre Israel şi gruparea islamistă Hamas, speră să obţină un armistiţiu care să permită eliberarea unor ostatici din Gaza înainte de 11 martie, când începe postul musulman Ramadan.

Conflictul ce a urmat atacului fără precedent comis de Hamas în data de 7 octombrie a anului trecut împotriva Israelului este de departe cel mai sângeros dintre cele cinci conflicte între Israel şi islamiştii palestinieni după ce aceştia au preluat controlul în Gaza în 2007.

Civilii palestinieni sunt cel mai grav afectaţi de bombardamentele pe întreg teritoriul respectiv, unde au fost devastate cartiere întregi. Din cei 2,4 milioane de locuitori din Fâşia Gaza, 1,7 milioane au fost obligaţi să se refugieze.

sursa: hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *