Poliția din Maldive a arestat un ministru de stat al mediului, au declarat ofițerii pe 27 iunie, iar presa din această națiune din Oceanul Indian a raportat că aceasta a fost acuzată că a utilizat „magie neagră” contra președintelui.

Ministrul de stat pentru Mediu, Schimbări Climatice și Energie, Fathimath Shamnaz Ali Saleem, a fost arestată pe 23 iunie împreună cu alte două persoane în capitala Male, a declarat poliția.

Ea a fost reținută pentru o săptămână în așteptarea investigațiilor, au adăugat ofițerii, fără a oferi detalii despre motivul arestării sale. „Au existat rapoarte că Shamnaz a fost arestată pentru că a făcut magie neagră asupra președintelui Dr. Mohamed Muizzu,” a declarat Sun, un post local de știri.

Poliția nu a confirmat și nici nu a negat raportul.

Poziția ei este un loc de muncă important într-o națiune aflată în prima linie a crizei climatice, experții în mediu ai ONU avertizând că creșterea nivelului mării ar putea face această țară aproape nelocuibilă până la sfârșitul secolului. Vrăjitoria nu este o infracțiune penală conform codului penal din Maldive, majoritar musulmană, dar ea se pedepsește cu șase luni de închisoare conform legii islamice. Oamenii din întregul arhipelag practică pe scară largă ceremonii tradiționale, crezând că pot câștiga favoruri și blestema adversarii.

O femeie de 62 de ani a fost înjunghiată mortal de trei vecini în Manadhoo în aprilie 2023 după ce a fost acuzată că a făcut ceremonii de magie neagră, a raportat site-ul de știri Mihaaru săptămâna trecută, după o investigație polițienească îndelungată.

Acesta a citat poliția spunând că nu au reușit să găsească dovezi că victima crimei a practicat vrăjitoria.

În 2012, poliția a reprimat un miting politic al opoziției după ce i-au acuzat pe organizatori că au aruncat un „cocoș blestemat” asupra ofițerilor care percheziționau birourile lor.

sursa: statetimes.com