Platforma Demnitate și Adevăr (PDA), Liga Orașelor și Comunelor (LOC) și Partidul Schimbării (PS), au organizat astăzi o conferință de presă la IPN și au anunțat că vor avea un candidat comun la prezidențialele din 2024, iar parlamentarele 2025 vor avea o listă comună de candidați. 

Dinu Plîngău, președintele PDA, a subliniat că, consolidarea forțelor proeuropene va contribui la accelerarea proceselor democratice și va oferi societății o alternativă politică proeuropeană. „Este clar pentru toată lumea că e nevoie de consolidare”, a subliniat el.

Alexandru Bujorean, președintele LOC, a spus că în alegerile prezidențiale și parlamentare e nevoie de o consolidare ”Este un semnal pe care, de fapt, îl primim din partea concetățenilor noștri, de a merge împreună și de a da un semn de unitate în scopul păstrării cursului nostru extern, cursului nostru pro-european, care astăzi este atacat și se află sub un asediu permanentˮ.
Ștefan Gligor, președintele PS, a declarat: „Noi, reprezentanții celor 3 partide, venim cu un mesaj de coeziune și consolidare. Venim cu o declarație care pune baza coalizării forțelor proeuropene și creării unei forțe proeuropene viabilă, puternică. Avem nevoie ca niciodată de maturitate politică”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *