Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a comentat într-o postare pe rețeaua de socializare X ( fosta twitter) protestele antiguvernamentale din Georgia.
Aceasta a scris că Moldova este alături de poporul din Georgia care demonstrează curaj și atașament față de democrație și libertate, dar și că ”noi susținem aspirația de a construi un viitor european”.
Portalul minval.az a citat această postare și a plasat-o la categoria ”stranietăți”.
În Georgia au avut loc mai multe proteste ale opoziției față de controversatului proiect de lege „a agenților străini”, care a fost adoptat și în a doua lectură de Parlament
Proiectul de lege prevede ca organizațiile care primesc peste 20% din finanțare din străinătate să fie înregistrate ca agenți străini. O serie de lideri europeni au avertizat că proiectul de lege este „incompatibil” cu normele și valorile europene. Dar guvernul prim-ministrului georgian Irakli Kobakhidze rămâne ferm. Kobakhidze a acuzat ONG-urile că au încercat să organizeze revoluții în Georgia de două ori, că promovează „propaganda gay” și că atacă Biserica Ortodoxă georgiană.