4 băieţi din Casa internat pentru copii cu deficienţe mintale din orasul Orhei au fost transferaţi în primul serviciu social „Casă comunitară” din Republica Moldova, creat în s. Mitoc, r. Orhei.
Casa comunitară este mobilată şi dotată cu tot necesarul pentru locatarii cu dizabilităţi intelectuale şi fizice severe, care necesită suport permanent. Ei vor fi ajutaţi zilnic de către 6 specialişti, care vor lucra in ture.
Serviciul a fost creat de autoritatile raionale  în parteneriat cu Keystone Human Services International Moldova Association (KHSIMA), în cadrul Programului “Comunitate Incluzivă – Moldova”, sprijinit financiar de donatori strainio serire de institutii-donatoare straine,  dupa cum a relatat    Natalia Răileanu, Media officer al programului.
Pînă la sfîrşitul lunii septembrie curent încă 4 băieţi din Casa internat pentru copii cu deficienţe mintale severe din Orhei vor fi transferaţi în Casa comunitară din s. Voloave, r. Soroca.
Programul „Comunitate Incluzivă – Moldova”, este implementat de Keystone Human Services International Moldova Association în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei cu susținerea financiară a Open Society Institute și Fundației Soros-Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *