Săptămâna precedenta au fost înregistrate diverse situații excepționale soldate cu decesul a două persoane, în Unitățile de pompieri și salvatori din Orhei, Şoldăneşti, Telenești și Rezina, anunță un comunicat al Direcției Situații Excepționale Orhei.
Astfel, în cele șapte zile în fiecare raion s-au produs următoarele cazuri excepționale:
La Orhei s-au produs 9 incendii de vegetație, unde pompierii au lichidat focul pe o suprafață totală de 10 ha. Săptămâna trecută pompierii din Orhei și-au început activitatea cu lichidarea unui incendiu produs la o casă de locuit din s. Jora de Sus. Aici au ars bunurile din 3 odăi și acoperișul casei. În noaptea de 18 martie a fost solicitat ajutorul salvatorilor de către o persoană, pentru ai fi deblocată ușa apartamentului dintr-un bloc locativ din oraș. În aceeaşi zi, pe la orele 15:15, salvatorii din Orhei au extras cadavrul unui bărbat dintr-un șanț din s. Zahoreni.
La Rezina, în s. Echimăuți la data de 15 martie, salvatorii au extras o femeie dintr-o fântână. Victima a fost preluată de medici în stare conștientă. În seara de 17 martie pompierii au lichidat un incendiu la o casă de locuit, unde focul a distrus bunurile din două odăi și acoperișul parțial. Totodată pompierii au lichidat 4 focare de vegetație pe parcursul aceleiași perioade.
Nici la Telenești pompierii și salvatorii nu au fost scutiți de incendii. Pe parcursul săptămânii precedente pompierii au lichidat 9 focare de vegetație și stufăriș. La data de 16 martie, la orele 17:16 pompierii au fost solicitați pentru a stinge un incendiu produs pe teritoriul unei întreprinderi. La fața locului pompierii au depistat că ardeau cabinele a două autocamioane.
La Șoldănești s-au produs două incendii în locuință, în unul din ele a fost depistat cadavrul proprietarei. În primul caz focul a distrus aproape în totalitate o casă din s. Peciște. În al doilea caz incendiul s-a produs într-o odaie dintr-un apartament, însă o femeie de 50 ani și-a pierdut viața în consecință.
DSE mun. Orhei iarăși vă amintește că toate cazurile de incendii se produc doar din cauza încălcării regulilor antiincendiare.
Stimați cetățenii doar printr-un comportament preventiv putem să evităm o tragedie.

20.03.2023
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei
maior s/I Diana Maxim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *