În ultima săptămână de septembrie salvatorii și pompierii din Orhei, Rezina, Telenești și Șoldănești au intervenit zilnic la lichidarea focarelor de vegetație și gunoiște, numărul cărora e in descreștere, dar au avut și următoarele intervenții:

La data de 24 septembrie salvatorii din Orhei au efectuat lucrări de descarcerare a unui bărbat de 65 ani, rămas blocat în cabina autocamionului pe care  îl conducea, după ce s-a inversat. Victima a fost extrasă cu succes și preluată de medici, fiind transportată la spitalul raional Orhei. În următoarea zi  salvatorii USP Orhei a fost extras un câine dintr-o săpătură, pe un șantier de construcție din strada 1 Mai 13, iar spre seară de către salvatori a fost deblocată  ușa unui apartament dintr-un bloc locativ din Orhei.

Un automobil  de model WV a luat foc în timp ce se deplasa pe centura orașului Orhei. Șoferul imediat a stopat și împreună cu alți participanți la trafic a incercat să lichideze focarul, înre timp a apelat la pompieri, dar incendiul a fost lichidat în câteva secunde de către populație. Pompierii sosiți la fața locului au constatat producerea unui scurtcircuit în secțiunea motorului. Cazul a avut loc la data de 26.09.2024. În același timp pompierii SSE Rezina au intervenit la lichidarea unui incendiu produs într-un șopron din s. Răpăuți.

În amiaza zilei de 26 septembrie într-o combină agricolă în timpul recoltei pe un câmp din s. Căzănești, r-l Telenești, s-au aprins resturi vegetale din interior, pentru lichidarea incendiului au fost solicitați pompierii. Un caz similar a avut loc la data de 28 septembrie în s. Biești, r-l Orhei. În ambele situații au fost afectate elementele din material ușor inflamabil, caroseriile au ramas intacte.

În s. Ciorna, r-l Rezina, într-o gospodărie s-a aprins acoperișul unui șopron. Aici pompierii au lichidat incendiul, fără ca acesta să se răspândească.

Duminică, 30.09.2024, la ora 03:47 în preajma s. Zahareuca, r-l Telenești s-a produs un accident rutier soldat cu decesul șoferului și 3 persoane traumatizate. Aici a fost necesară intervenția salvatorilor din Telenești.

Angajații DSE mun. Orhei și subdiviziunilor subordonate continuie desfășurarea măsurilor de prevenerie a intoxicațiilor în timpul procesul de fermentare a vinului.

01.10.2024

Direcția Situații Excepționale mun. Orhei

Maior s/I Diana Maxim