Curtea Supremă de Justiție a publicat pe site-ul său o hotărâre în dosarul pornit de Maia Sandu contra lui Ilan Șor privind  apărarea onoarei, demnităţii şi reputaţiei profesionale, obligarea de a dezminţi informaţiile false, repararea prejudiciului moral şi a cheltuielilor de judecată.
În vara anului 2018 pe pagina de facebook a lui Șor au fost publicate câteva texte potrivit cărora Maia Sandu ar fi primit bani în plicuri de la Vlad Filat, iar banii în plicurile respective ar fi venit de la Ilan Șor, înainte de examinarea la Guvern a chestiunii cu privire la acordarea celei de-a doua tranșă pentru cele 3 bănci.
În ianuarie 2021,  prima instanță a acceptat argumentele Maiei Sandu și l-a obligat pe Ilan Șor să dezmintă relatările false și defăimătoare plasate pe pagina sa de Facebook, cu următorul text de dezmințire: „Eu, Ilan Şor, declar că am mințit atunci când am făcut pe data de 6 iunie 2018 pe pagina mea de Facebook declarația cu privire la faptul că Maia Sandu a luat bani în plic de la Vlad Filat. Această declarație nu corespunde adevărului”. „Eu, Ilan Şor, declar că am mințit atunci când am făcut pe data de 7 iunie 2018 pe pagina mea de Facebook declarația cu privire la faptul că Maia Sandu, înainte de examinarea la Guvern a chestiunii cu privire la acordarea celei de-a doua tranşe pentru cele 3 bănci devalizate, ar fi discutat despre acest subiect cu cineva cunoscut mie. Această declarație nu corespunde adevărului”.
Hotărârea a fost menținută și de Curtea de Apel Chișinău, iar azi CSJ a respins recursul depus de avocatul Vadim Banaru în interesul lui Ilan Șor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *