Mai mulți aleși locali de la PAS, PLDM, CUB și PSDE de la Anenii Noi au ales să meargă în alegerile locale din 5 noiembrie pe listele Platformei DA. Aceștia se declară dezamăgiți de acțiunile politice manifestate prin corupere a reprezentanților puterii locale de către grupurile oligarhice, cât și de abuzurile unor reprezentanți ai guvernării în raport cu aleșii locali, informează serviciul de presă al Platformei Demnitate și Adevăr, citat de IPN.

Aleșii locali consideră că, sub paravanul „reformei administrative”, se dorește a modifica cadrul legislativ pentru a prelua o bună parte a atribuțiilor APL în favoarea Guvernului, ceea ce va duce la subordonarea directă a puterii locale de către guvernare.

Într-o declarație, aleșii locali își exprimă îngrijorarea față de situația social-economică din Republica Moldova, cât și de degradarea practicilor și acțiunilor politice manifestate prin corupere a reprezentanților puterii locale de către grupurile oligarhice, cât și de abuzurile unor reprezentanți ai guvernării în raport cu aleșii locali. Potrivit lor, odată cu apropierea alegerilor locale, unii reprezentanți ai guvernării actuale tot mai mult recurg la acțiuni care contravin principiilor autonomiei locale și descentralizării administrative. Printre acestea se numără presiuni asupra candidaților din alte partide proeuropene să adere la PAS, iar în caz contrar localitățile respective sunt lipsite de finanțarea proiectelor investiționale, dar și eliminate din alegeri prin intermediul ANI și altor instituții. Scopul acestor acțiuni este să nu admită apariția unei alternative și consolidarea forțelor proeuropene, consideră aleșii locali.

Într-o postare pe Facebook, Igor Munteanu, liderul CUB, și-a exprimat poziția negativă:

”Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) se disociază de acțiunile și poziția dlui Octavian Zelinschi referitor la decizia de a schimba echipa politică la Anenii Noi și califică piruetele sale drept o demonstrație a lipsei de principialitate și viziune.

CUB se distanțează de el, iar din acest moment, acesta nu mai reprezintă pe nimeni decât pe sine și interesele sale. În acest caz, Biroul Politic Central al CUB va lua o decizie asupra încălcărilor statutare stabilite.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *