Încă două incendii soldate cu victime omenești s-au produs săptămâna trecută în raioanele Telenești și Rezina.

Primul incendiu în sectorul locativ de săptămâna trecută s-a produs la Telenești în s. Ghiliceni, la data de 20 decembrie 2023. Pompierii au fost alertați la ora 22:51, precum că focul a cuprins o casă de locuit cu dimensiunile 8×6, unde în timpul lichidării în interior a fost depistat corpul carbonizat al proprietarei, o bătrână de 80 ani, care locuia singură.

Un alt incendiu care a provocat victime s-au produs în seara de 25 decembrie în raionul Rezina satul Lalova. Astfel, la ora 18:41 pompierii au fost alertați precum că s-a produs un incendiu în interiorul unei case de locuit, iar din interior până la sosirea pompierilor, de către vecini a fost evacuat corpul neînsuflețit al proprietarei în vârstă de 87 de ani.

Cauzele producerii incendiilor în această perioadă rămân a fi construcția greșită sau defecte ale sobelor și a coșurilor de fum, nerespectarea regulilor antiincendiu la exploatarea sobelor, imprudența în timpul fumatului.

Pompierii și salvatorii îndeamnă în continuare cetățenii să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor pentru a evita pierderi de vieți omenești și bunuri materiale.

26.12.2023

Direcția Situații Excepționale mun. Orhei

Maior al s/intern Stici Afanasie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *