În dimineața zilei de 29.12.2023, pompierii din Telenești au intervenit pentru lichidarea unui incendiu în sectorul locativ, unde din interiorul casei de locuit a fost depistat corpul carbonizat al proprietarului în vârstă de 65 de ani.

Cauzele probabilă de producere a incendiului ar fi imprudența în timpul fumatului.

La data de 27.12.2023 aproape în acelaşi timp salvatorii din Orhei și Telenești au fost solicitați pentru extragerea cadavrelor din bazine acvatice. În primul caz pompierii au fost solicitaţi de către poliție pentru a extrage la mal cadavrul unei femei dintr-un lac din satul Ivancea, iar cei din Telenești au extras dintr-un iaz cadavrul unui bărbat. Ambele cazuri sunt cercetate de către organele de drept.

Nu au lipsit în această perioadă și incendiile de vegetație și gunoiști, pompierii intervenind la lichidarea focarelor de ardere în satele Ivancea, Vatici, Susleni.

Un incendiu a avut loc în prima zi din an în satul Mitoc, r-ul Orhei unde au ars circa 24 tone de fân depozitat în aer liber.

Pompierii și salvatorii îndeamnă în continuare cetățenii să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor pentru a evita pierderi de vieți omenești și bunuri materiale.

02.01.2024

Direcția Situații Excepționale mun. Orhei

Maior al s/intern Stici Afanasie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *