Vacanța de iarnă va fi prelungită cu o zi sau două, pentru elevii din mai multe localități ale țării. Decizia a fost adoptată de Comisiile Situații Excepționale (CSE) la nivel de raion sau municipiu, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (cod portocaliu). În municipiile Chișinău și Bălți, la fel ca și în raioanele Anenii Noi, Orhei, Taraclia, Glodeni, Strășeni, Telenești elevii vor reveni în sălile de clasă pe 11 ianuarie, anunță un comunicat al Ministerului Educației.

În  raioanele Cantemir, Călărași, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Dubăsari, Fălești, Florești, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Rezina, Ungheni, Sîngerei vacanța se va încheia pe 9 ianuarie, cu revenire la școală pe 10 ianuarie. 

Modul și orarul recuperării orelor va fi decis de organele locale/municipale de specialitate în comun cu administrațiile instituțiilor de învățământ. 

În același timp, în unele raioane, școlile vor relua procesul educațional începând cu ziua de mâine, 9 ianuarie. Este vorba de Hîncești, Basarabeasca, Briceni, Cahul, Dondușeni, Drochia, Edineț, Ocnița, Rîșcani, Soroca și UTA Găgăuzia. Excepție o constituie cei circa 600 de elevi din aceste localități care se deplasează cu transportul școlar, aceștia urmând să învețe de la distanță. 

Ministerul Educației și Cercetării va monitoriza deciziile aprobate la nivel local de CSE și, la necesitate, va prezenta informații actualizate privind organizarea procesului educațional. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *