Numeroase familii s-au revăzut duminica, 21 august, la Penitenciarul nr.18-Brăneşti unde deţinuţii-mineri au sărbătorit „Ziua Minerului”. Cei 65 de condamnaţi care muncesc la cariera de calcar din localitate, au beneficiat  de o întrevedere in plus fata de cele asigurate  de legislaţie si au petrecut o zi intreaga alaturi de rude.  Dupa cum transmite Departamentul Institutii Penitenciare, cu prilejul Zilei Minerului a fost organizat si un concert de sarbatoare.

Potrivit aceleiasi surse,  deţinuţii-mineri au un program de munca de  şase zile pe săptămînă a cîte şase ore pe zi în mina de la Brăneşti, unde extrag  piatră de calcar. Salariul castigat de ei  este depus pe contul personal al detinutilor. Conform legislaţiei, condamnaţilor antrenaţi la lucrări subterane, cu condiţii grele şi nocive de muncă, li se compensează trei zile din durata pedepsei cu o zi de muncă.

În penitenciarul nr.18-Brăneşti îşi ispăşesc pedeapsa 390 de deţinuţi. A sasea parte din acestia  sunt încadraţi la muncă în mina de calcar din apropierea com. Brăneşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *