Comisia Electorală Centrală a aprobat ieri câteva hotărâri prin care a atribuit mandate la consilieri noi, în patru localități din raionul Orhei.
La Trebujeni în locul lui Ion Balan care a demisionat, a devennit consilieră Lilia Colța, din partea Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”.
La Bulăiești în urma decesului consilierului socialist Serghei Viconschi, mandatul devenit vacant i-a fost atribuir candidate supleante Elena Goncear.
Pentru abesnță nemotivată la trei ședințe consecutive a consiliului communal Chiperceni a rămas fără mandate Mihail Boldișor. CEC a atribuit mandatul Rodică Șaran, ținănd cont de refuzul unui alt candidat supleant de pe lista PSRM, Anatolie Postică.
Aceiași situație s-a înregistrat și la consiliul sătesc Peresecina, unde pentru absențe a rămas fără mandate consiliera Partidului Șor, Parascovia Cozonac, iar candidatul supleant Alivin Globa a refuzat să deveniă consilier. În consecință ales local din partea PȘ a devenit Evghenia Guțul.
Cei 4 nou-deveniți aleși locali au fost preavizați de CEC asupra obligației de a respecta termenul de 30 de zile pentru înlăturarea stării de incompatibilitate în cazul apariției acesteia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *