Noua bașcană a Gagauziei a renunțat la mandatul de aleasă locală în consiliul sătesc Peresecina, Orhei. O hotărâre în acest sens a fost aprobată la sfârșitul săptămânii trecute de Comisia Electorală Centrală.
Potrivit documentului, având în vedere că prin Hotărârea Curții Constituționale nr. 10 din 19 iunie 2023, Partidul Politic „Șor” a fost declarat neconstituțional, iar listele candidaților supleanți din partea acestui partid în consiliile locale din unitățile administrativ-teritoriale de toate nivelurile validate anterior au fost declarate nule, mandatul de consilier în Consiliul sătesc Peresecina nu se atribuie.
Evghenia Guțul a devenit consilieră la Peresecina la sfârșitul lunii ianuarie 2023, după ce o consilieră de pe lista Partidului Șor a renunțat la mandatul său.
De menționat că la alegerile locale din 2019, Evghenia Guțul a candidat pe lista consilierilor la Peresecina sub numele de Buiucli-Siciac.
Deși Legea privind declararea averii și a intereselor personale spune că în cazul validării mandatului declaraţia de avere și interese personale se depune în termen de 30 de zile de la data, validării mandatului pe site-ul Autorității Naționale de Integritate este publicată doar declarația semnată cu data de 31 iulie 2023, în care este menționat că aceasta este declarația depusă după validarea mandatului de consilieră în consiliul Peresecina din 17.01.2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *