Două primării din raionul Orhei se găsesc pe lista beneficiarilor proiectelor de îmbunătățire a condițiilor de igienă și sanitație în instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal, propuse pentru finanțare din bugetul de stat în anul 2023
Potrivit proiectului de ordin comun elaborat de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, este vorba de primăriile Mitoc și Pelivan.
Potrivit documentului publicat pentru consultări publice pe site-ul particip.gov.md, valoarea fiecătui  depășeșete o jumătate de milion de lei.
La Mitoc, din bugetul de stat 2023 pentru realizarea proiectului vor fi alocate 578,9 mii lei, iar contribuția autorităților locale va fi de 30,4 mii lei.
Pentru Pelivan din bugetul de stat pentru anul curent, vor fi alocate 528,9 mii lei, iar contribuția locală va fi de 27,8 mii lei.
În total, potrivit proiectului ordinului vor fi construite /renovate/reabilitate  blocurile sanitare ale instiituțiilor de învățământ,  în 21 de localități din republică.
Documentul va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *