Ministerul Justiției a anunțat astăzi că a înregistrat la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, cererea de chemare în judecată prin care solicită aplicarea prevederilor Legii cu privire la partidele politice, privind limitarea activității Partidului Politic „Şansă”, pentru un termen de șase luni, comunică MOLDPRES.

Potrivit MJ, anterior, Comisia Electorală Centrală a sesizat ministerul, informând că în cadrul controlului efectuat în privința Partidului Politic „Șansă”, organul de conducere al acestuia nu s-a conformat cerințelor Comisiei și nu a prezentat datele complete, urmând a fi aplicate corespunzător prevederile Legii cu privire la partidele politice.

„MJ a solicitat Partidului Politic „Șansă” prezentarea actelor către Comisia Electorală Centrală în conformitate cu cerințele actului de control, ulterior fiind informat că informația remisă nu este conformă pentru efectuarea controlului, fapt care a determinat înregistrarea acțiunii în instanță”, se spune în comunicatul emis de minister. Formațiunea este condusă de Alexei Lungu care anul trecut a ocupat o perioadă funcția de viceprimar de Orhei responsabil de domeniul economic.