Actualul primar de Orhei, Pavel Verejanu va deveni Prim-vicepreşedinte al Comitetului Executiv din Găzăuzia. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei prezentări a membrilor Comitetului Executiv din UTA. Vestea a fost data de deputatul fugar Ilan Șor, care a făcut prezentarea echipei de pe un ecran.
Potrivit legii privind statul statutul persoanelor cu funcţii de demnitate publică, funcția de Prim-vicepreşedinte al Comitetului Executiv din Găzăuzia este incompatibilă cu orice altă activitate remunerată, cu excepţia activităţilor didactice şi ştiinţifice, iar situaţia de incompatibilitate urmează să înceteze în decursul unei luni din momentul apariţiei acesteia. Totodată și  Legea  privind statutul alesului local  prevede că mandatul alesului local, adică al primarului în acest caz,  este incompatibil cu exercitarea altei funcții de demnitate publică.
Dacă timp de 30 de zile Pavel Verejanu nu se va răzgândi să ocupe funcția din UTA Găgăuzia mandatul său de primar la Orhei va înceta înainte de termen și  atunci în conformitate cu Legea privind administraţia publică locală  interimatul se asigură de drept de către un viceprimar.
Orheiul are la moment doi viceprimari: Cristina Cojocari – responsabilă de domeniul construcțiilor și Valerian Cristea – responsabil de domeniul social, cea de-a treia funcție de viceprimar responsabil de domeniul fincanciar-economic a rămas vacantă după demisia anul trecut a Anastasiei Țurcan.
De menționat că în ultima vreme imaginea viceprimarei Cristina Cojocari este promovată cu insistență în postările de pe rețelele de socializare privind diferite activități organizate inclusiv de alte autorități locale din raionul Orhei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *