Zilele trecute, Inspecția pentru Protecția Mediului Orhei a întocmit câteva procese-verbale pentru încălcarea regulilor de protecţie a resurselor piscicole şi a regulilor de pescuit și încălcarea regulilor de gestionare a deşeurilor. Potrivit comunicatelor plasate pe site-ul Inspectoratului pentru Protecția Mediului, în noaptea de 14-15.08.2023, Inspecția pentru Protecția Mediului  Orhei a efectuat un raid în vederea identificării și contracarării braconajului piscicol în râul Nistru, pe sectorul Molovata – Lopatna. Astfel, în cadrul raidului au fost extrase în lipsa stăpânilor 5 plase și una în prezența stăpânului. Lungimea totală a plaselor constituie circa  450 m.  Au fost întocmite 2 procese-verbale conform prevederilor art.114 alin.1, din Codul Contravențional pentru  încălcarea regulilor de protecţie a resurselor piscicole, care prevede o amendă de la 300 la 600 lei aplicată persoanei fizice.
Pe alte 2 cazuri urmează să fie stabilită identitatea persoanelor pentru documentare. Potrivit comunicatului contravenienții nu ar fi avut la ei și pește prins.
Un alt comunicat anunță că în baza unui apel privind incendierea vegetației uscate la depozitul pentru deșeuri municipale a Or. Orhei, parvenit de la un angajat al IP Orhei în seara zilei de 14.08.2023 a fost depistat un cetățean care ar fi incendiat deșeurile, iar flăcările s-au extins pe o suprafață de aproximativ un ar. În acest caz persoana riscă o amendă de 10 000 lei sau u muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 60 de orepentru nerespectarea modului stabilit de ardere a deșeurilor industriale, de construcție, a biodeșeurilor, a deșeurilor municipale și de altă natură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *