Maia Sandu, Igor Dodon și Ilan Shor se bucură de cea mai mare încredere printre respondenții unui sondaj realizat la comanda Institutului Republican Internațional. Potrivit studiului prima opțiune de răspuns pentru 27% din respondenți a fost că au încredere în Maia Sandu, 19% au indicat drept prima opțiune de răspuns pe Igor Dodon, iar deputatul fugar Ilan Shor se bucură de încrederea a 12% din respondenți. Nu au încredere în nimeni 17% din respondenți, iar 2% nu au răspuns la această întrebare.
Datele sondajului mai arată că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare pentru Partidul Acțiune și Solidaritate ar vota din prima 27% din respondenți. Pentru PSRM ar vota din prima 17% din respondenți, iar pentru blocul partidelor afiliate lui Ilan Shor ar vota 10% din respondenți. Nu ar vota la alegeri 8%,  17% au declarat că nu știu cu cine ar vota, iar 2% nu au răspuns la această întrebare.
Totodată 51% din respondenți cred că actuala șefă a statului Maia Sandu reprezintă bine Republica Moldova peste hotare, 40% cred că este profesionistă, 35% cred că ea știe cum să conducă țară și tot atâțea cred că îi pasă de cetățenii Republicii Moldova. Acasă ar invita-o 37% din respondenți. Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1247 de persoane adulte și are o marjă de eroare de ±2.8.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *