Autoritatea Națională de Integritate a emis un act de constatare privind încălcarea regimului juridic al conflictului de interese pe numele lui Ion Stratulat, primar al comunei Crihana din raionul Orhei.
Potrivit documentului publicat pe site-ul instituțieiб primarul a angajat-o pe mama sa în calitate de contabil-casier în primăria pe care o conduce. Acesta și-a angajat mama în septembrie 2022.
Drept justificare pentru acțiunea sa Ion Stratulat a menționat că decizia de angajare a fost cauzată de lipsă de personal în localitățile rurale. Totodată acesta a susținut că nu a cunoscut că această acțiune va genera un conflict de interese. Pe de altă parte afirmațiile primarului sunt combătute de o declarare a conflictului de interese la ANI, atunci când în 2019 a declarat o situație similară în privința tatălui său, care activa în calitate de director al casei de cultură din Cucuruzenii de Sus, din componența comunei Crihana.
Actul de constatare poate fi atacat în instanță. Ion Stratulat a devenit primar la Crihana în 2019, candidând din partea Partidului Șor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *