Raportul auditorului independent care a auditat situațiile financiare ale Întreprinderii Municipale Servicii Comunal-Locative Orhei scoate în evidență faptul că partea de activ a bilanțului este supravaluată cu 116 milioane lei. Aceste informații se conțin în opinia cu rezerve a auditorului S.A ”Audit Concret”. Documentul a fost plasat pentru consultări publice încă în august curent, dar așa și nu a ajuns să fie examinat de Consiliul Municipal Orhei, mandatul căruia e pe sfârșite. Potrivit sursei citate entitatea recunoaște în evidența contabilă și în siituațiile financiare imobile ”Blocuri de locuit”, valoarea contabilă a cărora constituie 116 061 mii lei.  Obiectele nu se utilizează în activitate de întreprinzător și mai mult ca atât sunt privatizate, însă nu au fost transmise proprietarilor în conformitate cu legislația în vigoare. Astfel obiectele respective nu corespund criteriilor de recunoaștere a mijloacelor fixe, activul bilanțului fiind supraevaluat cu peste 116 milioane lei.
Potrivit bilanțului contabil al SCL Orhei, la începutul anului 2022, întreprinderea dispunea de active în sumă de peste 606 milioane lei, iar la finalul anului acestea au constituit peste 592,5 milioane lei.
Întreprinderea a încheiat anul 2022 cu pierderi de peste 2,4 milioane lei, la care s-au adăugat pierderi de peste 1,2 milioane lei din anul 2021.
De menționat că activul bilanțului este format din valoarea tuturor mijloacelor (sau resurselor) economice de care firma dispune la un moment dat.

Raport Auditori-optimizat 6380918 by Maxim Djamanov on Scribd

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *