Provocările privind securitatea energetică în Republica Moldova, dar și cooperarea țării noastre cu Agenția Internațională pentru Energie (AIE) au fost discutate de către Ambasadoarea Corina Călugăru cu Directorul Executiv al AIE, Fatih Birol, anunță un comunicat al Ambasadei RM în Franța.

Ambasadoarea Corina Călugăru a mulțumit pentru suportul oferit de către AIE prin intermediul analizelor și studiilor privind sectorul energetic în Republica Moldova, precum și recomandărilor de politici și reforme, realizate în cooperare cu partenerii europeni.

Oficialii au consemnat provocările de securitate energetică pentru țara noastră și necesitatea implementării unor soluții imediate în vederea depășirii crizei energetice și anticipării altor riscuri.

Directorul Executiv Fatih Birol a asigurat deschiderea AIE de a oferi suportul necesar în implementarea soluțiilor pentru depășirea provocărilor actuale, diversificarea resurselor energetice și atragerea proiectelor financiare și investiționale, dar și mobilizarea partenerilor internaționali în vederea contribuirii la reziliența țării noastre în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *