În prima săptămână a lunii mai pompierii și salvatorii din cele patru unități ale DSE mun Orhei au intervenit în forță la diverse situații de risc în care s-au aflat locuitorii raioanelor Orhei, Rezina Telenești și Șoldănești, anunță un comunicat al Direcției Situații Excepționale Orhei.
În Orhei începând cu unu mai s-au produs următoarele: au fost deblocate uși ale locuințelor unde au fost depistate câteva persoane, dintre care una fiind în comă și predată medicilor; au prevenit un incendiu în urma unui scurtcircuit într-o casă; au intervenit la salvarea unei persoane ce intenționa să se arunce de la etaj; au inițiat procesul de ridicare a unei muniții din s. Trebujeni monitorizând procesul până la ridicarea acestea de către geniștii Forțelor Armate; au lichidat incendii de vegetații și gunoiște.
Pompierii și salvatorii din Șoldănești și-au început activitatea în luna mai cu lichidarea unui incendiu masiv într-o gospodărie din s. Sămășcani, unde a ars acoperișul unui garaj și baloți de fân; au lichidat incendii de vegetație și au prevenit extinderea acestora.
Și la Telenești pompierii au activat în regim sporit. Astfel pe lângă acțiuni de lichidare a incendiilor de gunoiște și vegetație, salvatorii au efectuat pomparea apei din beciurile gospodăriilor din Chiștelnița.
Nici la Rezina oamenii nu au respectat normele antiincendiare și ca urmare s-au produs mai multe focare de vegetație și gunoiște la care au intervenit pompierii pentru lichidarea acestora.
Stimați cetățenii, respectați normele antiincendiare pentru a nu vă pune în pericol viața dumneavoastră și a celor apropiați!

09.05.2023
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei
Maior s/I Diana Maxim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *