Evghenia Guțul a făcut ieri un anunț potrivit căruia locuitorii din UTA Găgăuzia vor achita 10 lei pentru un metru cub de gaze naturale. Ieri seara, într-o postare pe contul său de telegram, Guțul a mai declarat că continuă negocierile ca ”vecinii din raionul Taraclia și prietenii din raionul Orhei să beneficieze de tarife speciale la gaz”. Aceasta scontează că în 2 săptămâni se va putea înțelege pentru alte tarife și pentru cele 2 raioane.
Pe de altă parte Alexandr Slusari, care este reprezentant al societății civile în consiliul de administrare al SA Energocom, într-o postare pe contul său de facebook și-a exprimat dubiile față de posibilitatea livrării de undeva a gazului pentru unii consumatori din Republica Moldova la prețul de 10 lei/m3. Totuși acesta nu a exclus că un  așa preț de dumping enorm poate fi oferit de Gazprom în vederea transformării Gagauziei în Transnistria.
Totodată potrivit lui Slusari, ”declarația doamnei Guțul are un iz vădit electoral și sunt multe semne de întrebare în privința realizării acestei promisiuni. Dar faptul că o parte din populație a țării continuă să fie supusă astfel de experimente din partea grupărilor politico-criminale este o mare-mare недоработка actualei guvernării. Cei, care au crezut că pe fundalul unor criminali în politică este mai ușor de căștigat orice tip de alegeri заигрались и могут доиграться !”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *