Ilan Shor va primi titlul de ”cetățean de onoare al raionului Orhei”.  Proiectul de decizie respectiv figurează pe ordinea de zi a Consiliului Raional Orhei de astăzi, 1 noiembrie. Potrivit documentului, elaborat de un alt cetățean de onoare al raionului Orhei, secretarul Consiliului Raional Serghei Caraman, reprezentarea pentru conferirea titlului a fost înaintată de președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu.
În cazul aprobării deciziei de CR Orhei, care este dominat de reprezentanții fostului partid declarat neconstituțional – Șor, Ilan Shor va ajunge într-un rând cu Mitropolitrul Vladimir, care a primit titlul de cetățean de onoare al raionului Orhei în septembrie trecut.


În august trecut, Consiliul Raional Orhei a aprobat în redacție nouă Regulamentul privind conferirca titlului de „Cetățean de Onoare a raionului Orhei”. Potrivit documentului oferirea titlului urmează să fie consultată și cu societatea civilă. Între altele, Regulamentul prevede că persoana desemnată drept  ”Cetățean de onoare al raionului Orhei„, are dreptul la plata in sumă de 5000 lei, oferită dc către președintele raionului în ziua inmânării titlului, iar după decesul Cetățeanului de onoare cheltuielile pentru plata serviciilor funerare se restituie rudelor sau persoanelor care au preluat organizarea înmormântării în sumă de 5000 lei din contul mijloacelor Fondului de rezervă a bugetului raionului Orhei.


Deputatul fugar în Israel, care a fost introdus în lista persoanelor sancționate de țările occidentale, este și cetățean de onoare al municipiului Orhei din noiembrie 2021 . În Republica Moldova acesta a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat de ”furtul miliardului”, dar avocații săi insistă pe nevinovăția clientului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *